8.10.2021, 13:37
«Данте» і «Широко заплющені очі». Прем’єри на фестивалі Ballet UA!
«Широко заплющені очі» і «Данте». Прем’єри на фестивалі Ballet UA!
 
Прем’єри на фестивалі Ballet UA!
 
Саме з них почнеться фестиваль. 21 жовтня ми покажемо твори сучасних хореографів: «Широко заплющені очі» Віктора Іщука та «Данте» Ярослава Іваненка.
 
Ті, хто не потрапив на прем’єрні покази "Данте" наприкінці минулого сезону, матимуть можливість побачити ІІ акт унікальної вистави.
 
Чи знаєте ви, що
 
· Балет створили до 700-річчя смерті великого поета. Цю дату відзначає весь світ. І українська вистава увійшла до всесвітньої мистецької програми «Dante 700 nel mondo».
 
· Спектакль відбувся завдяки співпраці Національної опери України, посольства Італії й Італійського інституту культури.
Це нова постановка, аналогів їй немає у світі.
 
· «Данте» поставив киянин, колишній артист нашого театру Ярослав Іваненко – нині художній керівник балету та головний хореограф Theatre Kiel (Німеччина).
 
· Партитура балету (диригент-постановник Олексій Баклан) – це компіляція творів чотирьох авторів: сучсного італійського композитора Еціо Боссо, Ріхарда Вагнера, Антоніна Дворжака та духовника православної ассирійської громади у Грузії, схімандріта Серафіма (Біт-Харібі).
 
· Вистава має суперефектну відеосценографію, створену італійськими візуальними дизайнерами.
 
· Сюжет балету складається з двох частин: земного життя Данте у Флоренції та його блукання у супроводі Вергілія у семи колах Пекла.
 
Саме цей, потойбічний і містичний акт ви побачите на фестивалі.
 
Квитки онлайн
 
Фото з вистави Оксани Орлової 
 
#BalletUA