13.10.2023, 14:28
"Кіт у чоботях": чому дитяче - це непросто. Диригентка-постановниця Алла Кульбаба - про музику майбутньої прем’єри
"Кіт у чоботях": чому дитяче - це непросто. Диригентка-постановниця Алла Кульбаба - про музику майбутньої прем’єри
Саундтрек до мультфільму – мюзикл – опера!
Усе це - про нашу прем’єру музичної казки «Кіт у чоботях» Музику до цієї дитячої вистави написав відомий театральний композитор Юрій Шевченко, а до постановки Національна опера України імені Т. Г. Шевченка запросила досвідчену талановиту теле-, кіно - і тетральну режисерку Оксану Тараненко.
 
Цими днями у театрі тривають репетиції, де зводять воєдино надзвичайно насичену музичну палітру та мізансцени майбутньої вистави.
 
«Дитяче – не означає просто, - розповідає диригентка-постановниця спектаклю Алла Кульбаба, - Ось, наприклад, непросте завдання адаптувати звучання саме до оперних умов, де солісти співають без мікрофонів, а потужних духових інструментів у партитурі чимало. Дуже важливо віднайти баланс, не втративши нюанси і кольори. А їх тут надзвичайна кількість!
У «Коті» чудова музика – зрозуміла, дотепна, дуже виразна. В ній багато рідного українського мелосу, а деякі мелодії запам’ятовуються з першого разу, як справжні хіти. Композитор досхочу «погрався» з жанрами, є й деякі інші композиторські витівки, які оцінять і діти, і дорослі.
Насолоджуюся процесом і музикою і щиро запрошую розділити ці чудові емоції. Чекаємо на прем’єрі!»
 
Нагадуємо, перші покази «Кота у чоботях» - 28 та 29 жовтня.
Квитки вже у продажу.