5.05.2016, 11:11
"Макбет" Дж. Верді з Людмилою Монастирською та Євгеном Орловим
"Макбет" Дж. Верді з Людмилою Монастирською та Євгеном Орловим
У суботу, 14 травня на сцені Національної опери України покажуть виставу, котру поціновувачі вокального мистецтва бачать нечасто – "Макбет" Джузеппе Верді.
В опері, створеній за мотивами однойменної трагедії Вільяма Шекспіра, відсутня звична любовна інтрига. Втім, у світовому оперному репертуарі знайдеться небагато творів, рівних за жаром пристрастей, емоційною напругою, глибиною й трагічністю образів. 
В операх, написаних Верді до "Макбета", теж чимало глибоких психологічних характеристик, але яскраво виражене демонічне, як першооснова всього, що відбувається, з'являється в його оперній творчості вперше.
В образі"головного демона" та "злого генія" власного чоловіка – леді Макбет – глядачі побачать солістку нашого театру, оперну зірку, чиї виступи на кращих сценах світу розписані на багато місяців уперед, Людмилу Монастирську. 
У партії Макбета – Геннадій Ващенко.
Партію Банко виконає запрошений соліст, який цього сезону з великим успіхом виконав басові партії у виставах "Дон Карлос", "Іоланта", "Аїда" – Євген Орлов.
 
 
Квитки продаються у касах театру (вул. Володимирська, 50). 
 
Звертаємо Вашу увагу: за 48 годин до вистави онлайн-продаж та резерв припиняються, тому квитки можна буде придбати лише у касах театру.
 
На фото О. Путрова – Геннадій Ващенко (Макбет) та Людмила Монастирська (Леді Макбет).