27.02.2024, 18:04
“NADIYA UKRAINE” – велика справа, що матиме продовження
“NADIYA UKRAINE” – велика справа, що матиме продовження

Завершився наш гастрольний тур Канадою під патронатом благодійного  фонду першої леді України «Фундація Олени Зеленської».

“NADIYA UKRAINE” принесла вдячність українців за підтримку і віру у нашу перемогу у десять міст Канади. Артисти балету Національної опери України дали двадцять концертів, на яких побували понад 30 тис. глядачів.

За попередніми даними, наші виступи зібрали близько 600000 доларів спонсорських внесків та пожертв, котрі будуть направлені до неприбуткових організацій та фондів, що працюють в Україні.

Кожен наш концерт ставав дійсно резонансною подією. А підтримка, яку артисти відчули на гастролях в Канаді, була неймовірною, починаючи від зворушливих зустрічей з хлібом-сіллю в аеропортах та шалених овацій після концертів до співпраці з численними канадськими танцювальними і хоровими  колективами, спілкування з українською діаспорою,  представниками Конґресу українців Канади та місцевої влади.

З огляду на розголос та великий успіх концертів “NADIYA UKRAINE”  канадська продюсерська агенція TANDEM.MU – організатор  цьогорічного туру – планує запрошувати Національну оперу України на гастролі кожні два роки, а їхні американські партнери вже опрацьовують маршрут наших гастролей  у США. Попередньо це будуть два тури: осінній має розпочатися  виступами  у John F. Kennedy Center for the Performing Arts у Вашингтоні та охопити східне узбережжя і центральні штати, а зимовий – пройти по західних американських штатах.

Планується  в основному зберегти формат наших виступів, який полюбився глядачам, але продюсери також розглядають можливість запрошення кількох солістів оперної трупи театру та мають наміри вдосконалити сценографію концертів за допомогою 3D ефектів та відеопроєкцій. У першу чергу це стосуватиметься номерів, присвячених війні в Україні та фольклорного блоку.

Маршрути наступних турне можна буде відслідковувати у наших офіційних медіа та на сайті

 

У планах театру також  перед початком американського  туру показати концерт вдома, на сцені Національної опери України.