15.05.2023, 18:14
Вистава Національної опери України «Набукко» завершила 29-й оперний фестиваль у Бидгощі (Польща)
Вистава Національної опери України «Набукко» завершила 29-й оперний фестиваль у Бидгощі (Польща)

Вистава Національної опери України «Набукко» завершила 29-й оперний фестиваль у Бидгощі (Польща).
Протягом 8 фестивальних вечорів сцена Opera Nova приймала артистів з Хорватії, Литви, Чехії, України, а також польські колективи. Але фінал цього музичного форуму став більш ніж мистецькою подією.
Біблійна тема єврейського полону у Вавилоні під час правління Навуходоносора набула нового значення через героїчний спротив України російській агресії.

Це безумовно одна з найкращих постановок нашого театру. До того ж тематика цієї опери, її драматургія дуже близька до сучасної ситуації в Україні, – каже головний диригент Національної опери України Микола Дядюра.

«Набукко» – про боротьбу, яка спалахує знову і знову, повторюючись в історіях різних держав, – вторить маестро виконавець ролі Набукко Олександр Мельничук, – Цей твір має багато спільного з сучасними українським спротивом.

Спектакль про прагнення свободи став набув особливого значення в умовах війни в Україні, – впевнений художній керівник опери Анатолій Солов’яненко, – Надзвичайно приємно, що нашу постановку сприймали з таким захопленням. Вистава раз у раз супроводжувалася оплесками глядачів, а коли зазвучав відомий хор єврейських вигнанців «Va pensiero», публіка слухала його стоячи.

У наших stories сьогодні - більше відео та сюжет польського телебачення.
А найближчий показ «Набукко» на нашій сцені – 2 червня.