8.05.2013, 9:48
«Анна Кареніна»
«Анна Кареніна»
Ця постановка - не перенос репертуарного балету ейфмановського театру, а нова версія вистави, запропонована саме для балетної трупи Національної опери. Поставить її сам автор - Борис Ейфман.
«Національна Опера - театр академічний. Він шанує та зберігає і традиції. Водночас ми розуміємо, що не можемо залишатися абсолютним «музеєм». У репертуар необхідно вводити сучасні балетні вистави, котрі підтримуватимуть засади репертуарного театру», - розповідає художній керівник балету Національної Опери України Аніко Рехвіашвілі. - Наш вибір припав на Ейфмана - великого майстра, який не потребує особливого представлення. Він творець власного неповторного стилю, що базується на класичній школі і найяскравіших досягненнях сучасного мистецтва. Він вміє дивовожно поєднувати розгорнуту драматургію з особливою пластичною мовою.
Нашому театру цікавий саме драматичний спектакль. Це шлях розвитку сучасної хореографії і саме в цьому перспективи сучасного балетного театру надалі. Ми націлені йти саме цим шляхом, тому співпраця з Ейманом і його командою для нас особливо радісна».
«Як справжній майстер, Борис Ейфман не тільки гостро відчуває фактуру балету, а й артистів, я якими працює. Молодість та майстерність наших танцівників, помножені на талант Майстра, нададуть балету абсолютно нового дихання, - певен генеральний директор Національної Опери Петро Чуприна. – Між нашими театром та Театром балету Бориса Ейфмана вже підписано меморандум про співробітництво. Сподіваємося, ця вистава буде не єдиною можливістю надихнутися і збагатитися досвідом від спільної творчості».
Разом з балетмейстером-постановником Борисом Ейфманом, над київською версією «Анни Кареніної» працюватимуть художник-постановник Зіновій Марголін, художник костюмів – В′ячеслав Окунєв, світло ставитиме Глєб Фільштинський.
Прем′єру “Анни Кареніної” на сцені Національної опери України планують на березень 2014 року.

На фото - сцена з вистави "Анна Кареніна" театру Бориса Ейфмана