30.08.2022, 10:24
Артисти балету Національної опери України виступили із благодійним концертом в Орландо, США
Артисти балету Національної опери України виступили із благодійним концертом в Орландо, США
Виставка українських художників та хендмейду, благодійний аукціон, зустрічі з молоддю і, як кульмінація, грандіозний концерт у Dr. Phillips Center for the Performing Arts.
 
Артисти балету Національної опери України виступили із благодійним концертом в Орландо, США. У одному з найкрасивіших залів Америки звучала українська музика. Танцівники виконали номери з вітчизняної і світової балетної класики та сучасної хореографії.
 
"Наше місто солідарне з українським народом. Ми підтримуємо Україну в її відчайдушній боротьбі за демократію, гідність і самовизначення. Саме тому до організації заходу долучилося така велика кількість меценатів і такі знані колективи, як Orlando Philharmonic Orchestra, Opera Orlando та Bach Festival Choir”, - розповідає співініціатор концерту, президент і генеральний директор Фонду родини Гінзбургів Марк Макмерін.
 
Диригували концертом – Маестро Сергій Голубничий (Національна опера України) та Вікторія Кончаковська (Київський симфонічний оркестр та хор).
 
Ідея заходу належить заслуженому артисту України, засновнику школи українського балету в Орландо Вадиму Федотову, який пішов у засвіти цього червня, не встигши втілити задуману подію. Цей вечір виконавці присвятили саме йому та виконали два сучасних номери, поставлених хореографом.
 
Переходьте за посиланням та дивіться запис онлайн-трансляції концерту
 
 
 
На фото -  один з лотів благодійного аукціону, постер концерту з автографами артистів Національної опери України