17.09.2017, 22:13
До уваги ЗМІ! Прес-анонс презентації спільного італійсько-українського проекту "Шляхи дружби"

18 вересня (понеділок), о 17.00 відбудеться презентація та церемонія підписання Меморандуму щодо спільної реалізації українсько-італійського проекту «Шляхи дружби». Підписання Меморандуму відбудеться в рамках візиту до Києва офіційної делегації Равеннського фестивалю на чолі з Президентом та Арт-директором«Ravenna Festival» пані Крістіною Муті, знаним оперним режисером та дружиною Маестро Ріккардо Муті.

До участі у презентації запрошені Міністр культури України Євген Нищук, перший заступник Міністра культури України Світлана Фоменко, генеральний директор ДП«Національний академічний театр опери та балету України імені Т. Г. Шевченка» Петро Чуприна, куратор проекту професор Нікола Франко Баллоні, генеральний директор «Ravenna Festival» Антоніо Де Роза, художні керівники фестивалю Франко Мазотті та Анджело Нікастро.

Проект «Шляхи дружби» реалізується Національною оперою України імені Т. Г. Шевченка та Равеннським фестивалем («Ravenna Festival»). У заходах проекту (м. Київ, м. Равенна) братимуть участь видатніший диригент сучасності Ріккардо Муті, інтернаціональний склад оперних зірок з різних країн світу, великі спільні об’єднані італійсько-українські симфонічний оркестр та хор, що складатимуться з найкращих київських та італійських виконавців.

Вперше в Україні, за сприяння Міністерства культури України, 1 та 3 липня 2018 року у рамках проекту відбудуться концерти «Класика заради миру» під орудою Ріккардо Муті.

Місце проведення: м. Київ, Національний заповідник «Софія Київська» (вул. Володимирська, 24, Будинок Митрополита)

Початок заходу: 18 вересня (понеділок), о 17.00.

Акредитація для представників ЗМІ: тел.: 234-15-36, ел.адреса: presa@mincult.gov.ua

 

Джерело: офіційний сайт Міністерства культури України