23.07.2014, 7:16
Євроінтеграція через мистецтво
Євроінтеграція через мистецтво

Євроінтеграція через мистецтво.
У той час коли у ЗМІ та соцмережах жваво обговорюється форма, яку вдягли українські конкурсанти на фестивалі Нова Хвиля у Юрмалі, у сусідній Естонії відбувається значно важливіша для української культури подія.
Національна опера України вперше бере участь в одному з найпрестижніших оперних фестивалів Оперні дні на Сааремаа, який саме зараз проходить на балтійському острові Сааремаа. Естонці радо вітають українських гостей. На вулицях міста Курессааре багато українських прапорів.Прем’єр-міністр Естонії Тааві Рийвас, солістка Національної опери України Анжеліна Швачка та головний режисер Національної опери України Анатолій Солов’яненко

Прем’єр-міністр Естонії Тааві Рийвас особисто запросив головного режисера Національної опери України Анатолія Солов’яненка на дружню вечерю. Під час майже двохгодинного неформального спілкування Глава Уряду Естонії привітав український театр з відкриттям фестивалю та висловив переконання в тому, що цей захід стане ще одним кроком до євроінтеграції України через мистецтво, відзначивши, що винятковий інтерес глядачів на фестивалі викликала українська опера Наталка Полтавка Миколи Лисенка. У свою чергу Анатолій Солов’яненко подякував Прем’єр-міністрові Естонії за запрошення до участі у фестивалі, теплий прийом, дружнє ставлення та підтримку у сьогоднішній нелегкий для України час.
У рамках гастролей Національної опери України будуть виконані опери Дон Карлос Дж. Верді, Норма В. Белліні (постановка удостоєна Національної премії України ім. Тараса Шевченка у 2011 році), Наталка Полтавка М. Лисенка. Українські артисти разом зі своїми естонськими колегами візьмуть участь у великому спільному гала-концерті.
Слід окремо зазначити, що виставу українського композитора – Наталка Полтавка М. Лисенка – вперше за роки Незалежності запрошено до виконання в Європі.
Загалом у масштабних гастролях Національної опери України беруть участь майже 180 працівників театру.

На фото:

Прапори на вулиці міста Курессааре

Прем’єр-міністр Естонії Тааві Рийвас, солістка Національної опери України Анжеліна Швачка та головний режисер Національної опери України Анатолій Солов’яненко

Сторінка Національної опери України у facebook: http://www.facebook.com/operakiev