13.10.2014, 10:07
"Лілея" для Валерія Ковтуна
"Лілея" для Валерія Ковтуна

Блискучою майстерністю танцівника й чудовими постановками він прославив не лише своє ім’я, але й київську хореографічну школу та Національну оперу України.
Валерій Ковтун - один з найзнаменитіших і титулованих наших артистів: лауреат Шевченківської премії, народний артист СРСР, народний артист України, володар премії ім. Вацлава Ніжинського Французької академії танцю тощо.
Один з перших творів хореографічного мистецтва, в якому знайшла своє відображення національна тема - "Лілею" на музику Костянтина Данькевича він називав "знаковою" для себе постановкою. У виставі, в котрій колись танцював як артист, Ковтун виступив не тільки як хореограф, а й як один з авторів лібрето. Він змінив сюжет, що складався з кількох творів Тараса Шевченка, зробивши акцент на самій Лілеї. Соціально-побутова вистава перетворилася на філософську притчу про кохання і відданість.
"Балет-пісню", як назвали його критики, відновили у репертуарі минулого сезону, присвятивши його 200-річчю від дня народження Великого Кобзаря.
30 жовтня постановкою вшанують пам’ять майстра, який подарував Лілеї друге прекрасне життя.

"Лілея" К. Данькевича. Четвер, 30 жовтня, 19.00.
Партії та виконавці

Квитки продаються у касах театру.
Забронювати квитки можна зателефонувавши за номерами: (044) 235 26 06, 234 71 65, або скориставшись електронною адресою tickets@opera.com.ua

Сторінка Національної опери України у facebook: http://www.facebook.com/operakiev