28.05.2013, 14:14
Медора і Конрад. "Корсар" на уславленій казанській сцені
Медора і Конрад. "Корсар" на уславленій казанській сцені
Солісти Національної опери України, заслужені артисти України Наталія Мацак та Сергій Сидорський повернулися з Казані, де проходив XXVI Міжнародний фестиваль класичного балету імені Рудольфа Нурієва.
"Летючий татарин", "Чингисхан балету", несамовитий і неповторний, своєю творчістю він багато в чому змінив виконавську культуру класичного танцю і значно вплинув на поширені уявлення про роль особистості у мистецтві.
Учасниками XXVI Міжнародного фестивалю класичного балету імені Рудольфа Нурієва, присвяченого 75-річчю з дня народження видатного танцівника, стали визнані майстри світової сцени, солісти провідних театрів Росії і Європи. Програму балетного форуму склали 9 вистав і 3 концерти. Більшу частину фестивальних вечорів присвятили балетам класичної спадщини. Головні партії у "Корсарі" А. Адана виконали українські зірки.
"Ми з Наталею брали участь у цьому фестивалі неодноразово. - розповідає Сергій Сидорський, - І кожного разу, запрошуючи нас, організаторb просять станцювати саме "Корсара". Медора і Конрад стали нашою візитною карткою, коронною виставою, котру глядачі нурієвського балетного форуму завжди приймають із захватом".
Міжнародний фестиваль класичного балету імені Рудольфа Нурієва проводиться щорічно, наприкінці весни в Казані, на сцені Татарського академічного державного театру опери та балету імені Муси Джаліля. Фестиваль названий ім'ям танцівника з особистої згоди Рудольфа Нурієва, який відвідав Казань у 1992 р.

Сайт фестивалю