9.09.2021, 16:15
Міжнародний фестиваль Ballet UA: 21-23 жовтня у Національній опері України
Міжнародний фестиваль Ballet UA. 21-23 жовтня у Національній опері України
Міністерство культури та інформаційної політики України, Національна опера України представляють:
 
Міжнародний фестиваль Ballet UA
 
21-23 жовтня 2021 року у Національній опері України відбудеться грандіозне свято для шанувальників мистецтва танцю, яке об’єднає на одній сцені артистів з різних країн світу.
Танцівники з Німеччини, Франції, Великобританії, Австрії, а також семи українських театрів…
Протягом трьох фестивальних днів глядачі побачать на нашій сцені виступи найяскравіших зірок світового та українського балету і молодих танцівників.
 
Знаковою подією Ballet UA стане прем’єра балету Віктора Іщука «Широко заплющені очі», що відкриватиме фестиваль. 
Також у день відкриття глядачі матимуть нагоду побачити другий акт гучної прем’єри Національної опери України – балету «Данте» у постановці Ярослава Іваненка.
 
Крім того, фестиваль Ballet UA стане відкритим творчим майданчиком без жанрових обмежень для яскравих, талановитих вітчизняних і зарубіжних артистів та хореографів.
Гільдія АРТ, що виступає спонсором фестивалю,  заснувала Премію Stars. Ballet UA, якою будуть відзначені найвищі особисті досягнення вітчизняних танцівників за минулий сезон в номінаціях: кращий соліст, краща солістка, кращий дует, приз глядацьких симпатій. Голова журі  – народна артистка України, художній керівник балетної трупи Національної опери України ім.Т.Г.Шевченка Олена Філіп’єва.
 
Кульмінацією фестивалю Ballet UA. стане Гала-концерт зірок світового балету, де разом з guest stars виступатимуть і лауреати премії Stars. Ballet UA.
 
Більше подробиць – згодом.
 
Слідкуйте за нашими публікаціями за тегом #BalletUA на наших сторінках у соцмережах Facebook, Instagram та Telegram
 
На фото О. Орлової - Олена Фііліп’єва