26.03.2018, 16:50
Михайло Кірішев: "Іншої долі не уявляю..."
Михайло Кірішев: "Іншої долі не уявляю..."
20 квітня провідний баритон Національної опери України Михайло Кірішев відзначатиме 50-річчя.
Як це заведено у артистів, ювілей святкуватимуть бенефісною виставою. Вибір Михайла припав на "Любовний напій" Гаетано Доніцетті, де співак виходить на сцену в образі такого собі "класичного солдафона", хвацького сержанта Белькоре.
 
 - За роки служби у театрі Ви проспівали більше 20 головних партій. Чому для бенефісу серед такого розмаїття образів обрали саме Белькоре?
 
 - Ювілей зустрічаю у прекрасному настрої, тому що завжди був затребуваний у театрі, багато чого зроблено, і сподіваюся, попереду ще багато роботи.  А День народження хотілося відзначити світлою і веселою виставою. Звичайно, що опера — над-драматичний жанр, але цього святкового дня не маю бажання стріляти в Ленського, катувати Каварадоссі, або мучитися докорами совісті, зарізавши Земфіру. Тому обрав мелодійну комічну оперу з хепіендом.
 
 - 50 років — серйозна цифра. І для чоловіка, і для артиста. Про що особливо згадуєте зараз, у зеніті кар'єри?
 
- Окремі творчі здобутки, напевно, складно виділити. Як Ви вже згадали, проспівано більше 20 головних партій і понад десяток прем'єр. Рівень нашого театру традиційно є і завжди був дуже високим. Звичайно, дуже пам'ятна юність,  коли мені, 26-річному, пощастило попрацювати з Іриною Молостовою в "Онєгіні", "Лючії" і "Богемі". Коли зовсім молодим я співав спектаклі разом з Стеф'юк, Федотовим, Шопшою, Забілястою, Юрченко, Востряковим, Лупаловим, це не просто мотивувало, я отримував колосальний досвід. Нині я безумовно радію останнім  роботам у операх  "Дон Карлос", "Джанні Скіккі", "Тоска", "Фауст"...
Взагалі, рідний сцені я дякую за усе, чому навчився у професії.  Будучи хлопчиком, я мріяв бути як мій батько - провідним басом Національної опери України. З басом не склалося, а з іншим усе добре. Іншої долі я собі не уявляю... 
 
 
Розпитувала Ярослава Барінова
 
 
"Любовний напій" Г. Доніцетті
П'ятниця, 20 квітня, 19.00.
У партіях також Ольга Фомічова, Валентин Дитюк, Андрій Маслаков, Ольга Матушенко.
 
 
Квитки продаються у касах театру (вул. Володимирська, 50).
 
Звертаємо Вашу увагу!
Резерв квитків стає неможливим за 48 годин до початку вистави.
Онлайн-продаж припиняється за добу до початку вистави.