5.03.2019, 16:42
На запрошення нашого театру до Києва приїде видатна французька балерина Клод Бессі
На запрошення нашого театру до Києва приїде видатна французька балерина Клод Бессі
Наприкінці березня до Національної опери України завітає висока гостя з Франції.
На запрошення нашого театру до Києва приїде видатна французька балерина Клод Бессі.
 
Нагадаємо, у грудні-січні своє мистецтво у столиці Франції демонструвала балетна трупа Національної опери України. Великі гастролі за сприяння Посольства Франції в Україні та Французького інституту в Україні (продюсер Валері Колен) відбувалися у серці Парижа, на сцені Театру на Єлисейських Полях (Theatre des Champs Elysees).
 Усі 16 показів "Лускунчика" пройшли з аншлагами, українські танцівники взяли участь у балетних уроках в Гранд Опера, продемонстрували і свої майстер-класи, поділилися творчим досвідом з провідними французькими професіоналами. Тож, приїзд мадам Бессі не просто візит ввічливості, а реалізація спільних, намічених у Парижі, планів.
 
"Мадам Бессі була улюбленою балериною Сержа Лифаря, нашого співвітчизника, одного з найвидатніших танцівників XX століття, хореографа і балетного педагога, який чимало зробив також і для розвитку Школи танцю при Гранд Опера, котрою понад 30 років керувала Клод Бессі, тому її приїзд безсумнівно буде пов'язаний  і з його ім'ям, - розповідає художній керівник балетної трупи Національної опери України Аніко Рехвіашвілі, - Зокрема, 29-го березня мадам Бессі дасть майстер-клас для артистів балету Національної опери України (наразі ми ведемо перемовини з одним з загальнонаціональних каналів щодо прямої трансляції уроку на YouTube), також на неї чекає урочистий прийом у Київській муніципальній академії танцю ім. Сержа Лифаря, разом з французькими колегами вона побуває на виставі театру "Снігова королева" тощо.
Я перелічила лише основні пункти, загалом це буде дуже насичена подіями і зустрічами програма. Додам, що продюсер Валері Колен вже у Києві. Випереджаючи візит Бессі, він ближче знайомиться з трупою, адже на гастролях у Парижі мав нагоду бачити лише її частину.  Фільмує практично усі репетиції та багато спілкується з артистами".
 
Клод Бессі пробуде у Києві 4 дні, з 28 по 31 березня.
Ми обіцяємо оновлювати інформацію та повідомляємо, що візит французької етуалі був би неможливим без партнерської підтримки готелю Radisson Blu Hotel, Kyiv.
 
На фото - Клод Бессі (у центрі) та трупа Національної опери України після вистави у Парижі.