21.02.2024, 14:58
Національна опера України оголошує конкурс на заміщення вакантних посад солістів опери (баритон, тенор)
Національна опера України оголошує конкурс на заміщення вакантних посад солістів опери (баритон, тенор)
ДП «Національний академічний театр опери та балету України ім. Т. Г. Шевченка» оголошує конкурс на заміщення вакантних посад:
 
- соліст опери – провідний майстер сцени (баритон) – 1 шт. од.
- соліст опери вищої  категорії (тенор) – 1 шт. од.
 
Кваліфікаційні вимоги соліста опери-провідного майстра сцени:
повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст); стаж роботи за професією артиста – вокаліста (соліста оперного, камерного) вищої категорії  не менше 3 років.
 
Спеціальні кваліфікаційні вимоги:
визначні вокальні, музичні й сценічні дані, висока професійна майстерність, яскрава творча індивідуальність, широке визнання глядачів, досвід виконання провідних партій і ролей поточного репертуару.
 
Кваліфікаційні вимоги соліста опери вищої  категорії:
повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст), досвід роботи за професією артиста – вокаліста (соліста оперного, камерного) I категорії не менше 3 років.
 
Спеціальні кваліфікаційні вимоги:
чудові вокальні, музичні та сценічні здібності; висока виконавська майстерність; виконання перших партій та ролей в репертуарі театру, сольні концертні програми в одному відділенні; участь у збірних концертних програмах, інших формах концертної діяльності з виконанням окремих вокальних творів.
 
Конкурсні програми:
 
соліст опери-провідний майстер сцени (баритон) –
Каватина Фігаро з опери «Севільський цирульник» Дж. Россіні
 
соліст опери вищої категорії (тенор) –
перша арія Каварадоссі з опери «Тоска» Дж. Пуччіні («Recondita armonia»)
 
До переліку документів, що подаються, входять:
1. Заява про участь у конкурсі, написана власноруч у довільній формі, із зазначенням поштової адреси та засобів зв'язку із претендентом.
2. Особовий листок з обліку кадрів, заповнений в установленому порядку, з вклеєною фотокарткою.
3. Копія документу, що посвідчує особу.
4. Витяг з трудової книжки (за наявності).
5. Копія документа про освіту.
6. Творче резюме
 
Артисти Національної опери України, які бажають взяти участь в конкурсі, подають до конкурсної комісії тільки заяву.
 
Претенденти на участь в конкурсі мають право подавати додаткову інформацію стосовно своєї освіти, досвіду роботи, професійного рівня і репутації (копії документів про підвищення кваліфікації, присвоєння наукового ступеня або вченого звання, почесного звання, характеристики, рекомендації, публікації, інформаційні матеріали про творчі досягнення за останні три роки, репертуар, список виконаних партій, відомості про державні нагороди, лауреатство у конкурсах, фестивалях, рецензії, відгуки, фотографії сцен з вистав, СD та DVD-записи тощо).
 
Відповідальність за достовірність поданих документів несе претендент.
 
Заяви про участь у конкурсі та інші необхідні документи приймаються з 22 лютого 2024 р. по 15 березня 2024 р. (включно) за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 5, 2-й поверх, відділ кадрів, з 11-00 до 13-00 та з 15-00 до 17-00.
Тел. для довідок: 234-71-29, 234-51-93
 
Дата проведення конкурсу – 19 березня 2024 року.
 
Місце проведення конкурсу: ДП «Національний академічний театр опери та балету України імені Т. Г. Шевченка»; м. Київ, вул. Володимирська, 50.
 
Витрати на проїзд та проживання – за рахунок претендентів.
 
ДП «Національний академічний театр опери та балету України імені Т. Г. Шевченка» переможців конкурсу житлом не забезпечує.