10.12.2019, 10:26
Національна опера України взяла участь у Конференції Міжнародної Ліги Театрів "Шовковий шлях" у Китаї
Конференція Міжнародної Ліги Театрів "Шовковий шлях" у Китаї.
Репертуарна політика і бюджети, копродакшн, постановочні потужності, творчі зв'язки, соціальна роль та відповідальність театру перед суспільством.
Це теми щорічної конференції Міжнародної Ліги Театрів "Шовковий шлях", що у листопаді 2019 року відбулася у м. Цюаньчжоу (Китай).
 
Національна опера України, котра є членом Silk Road International League of Theatres з 2016-го року, цього разу підтримала тему соціальної відповідальності і ділилася власним досвідом - як наблизити академічне мистецтво до сучасної молоді, зробити оперу та балет зрозумілішими для нинішніх 25-річних?
 
Йшлося про ювілейний преміум-календар "Сліпуча молодість класики", створений до 150-річчя театру.
А саме про те, як театральний мерч може вийти за рамки сувенірної поліграфії, перетворитися на касово успішний концертний проект й двічі отримати сценічне втілення з гучним фінальним акордом - багатолюдну автограф- та фотосесією дванадцяти героїв календаря: молодих артистів  Національної опери України.   
 
Для довідки:
До складу Silk Road International League of Theatres (SRILT) входять 123 члени з 43-х країн світу та двох інтернаціональних організацій - театрів, концертних залів, акторських труп, арт-агенцій.
Цьогоріч до цього світового представництва приєдналися 19 нових членів з Куби, Мексики, Уругваю, Колумбії, Південної Кореї, Сербії, Китаю.
Мета SRILT - міжнародна інтеграція, процвітання і розвиток культурних і мистецьких установ у світі.
 
 
На фото - представниця Національної опери України - Ярослава Барінова під час виступу на конференції.
Backstage концерту на нашій сторінці у fb