24.01.2024, 21:20
“NADIYA UKRAINE”: триває наш благодійний тур Канадою
“NADIYA UKRAINE”: триває наш благодійний тур Канадою
“NADIYA UKRAINE”: триває наш благодійний тур Канадою під патронатом фонду першої леді України Олени Зеленськоі.
Відбулася серія концертів у Квебеку, Монреалі та Оттаві. Попереду – Торонто, Вінніпеґ, Реджина, Саскатун, Ванкувер, Едмонтон і Калґарі.
Загалом впродовж турне артисти балету Національної опери України дадуть 20 концертів. Серед організаторів та спонсорів – фонд HUMANITE, Haddock Family Foundation, Ginsburg Family Foundation, Princeton Entertainment Group і TANDEM.mu. тощо.
 
Кожен концерт є резонансною подією, що розпочинається відеозверненням до глядачів Олени Зеленської, гімнами Канади та України у виконанні солістів або хорових колективів діаспори, а до гопака у фіналі практично скрізь долучаються місцеві танцювальні колективи. Зокрема аматорський ансамбль «Троянда», ансамбль танцю з Торонто «Барвінок», вінніпезька «Русалка», а під час виступів в Едмонтоні до нас має приєднатися і славнозвісний фольклорний хореографічний ансамбль «Shumka», з яким співпрацюємо вже багато років.
 
Усюди наші концерти супроводжують бурхливі оплески, сльози на очах глядачів та піднесене звучання гасла «Слава Україні!».
Тур має гарячу підтримку канадських глядачів, які з відкритим серцем долучаються до збору внесків на користь благодійних фондів.
 
Фото Maurizio Orlando