18.08.2017, 13:11
Один із найвидатніших творів ХХ століття - Симфонія № 2 Г. Малера
Прем'єра! Густав Малер, Симфонія № 2

 

Cимфонія Воскресіння – у Національній опері України!
Один із найвидатніших творів ХХ століття - Симфонія № 2 австрійського композитора Густава Малера у виконанні оркестру, хору та солістів Національної опери України.
За словами головного диригента театру Миколи Дядюри, саме цей твір був обраний для виконання у ювілейний, 150-й сезон не випадково:
"2-га симфонія Малера - це грандіозний симфонічний цикл, що відкриває безліч можливостей для демонстрації професійного рівня колективу. Розширений склад оркестру, у котрому братимуть участь інструменти, які нечасто використовуються у звичній нам театральній практиці. Повний склад хору, солісти. Неймовірна музика - сповнена титанічної сили оркестрових tutti, фрагментів ідеально прозорої фактури, хоральних розпівів. Це багатошаровий пласт емоцій та філософських питань, що вклав у неї молодий Малер - прихильник християнських ідей, шукач щастя у вірі в загальну Гармонію Вcесвіту".
Життя і смерть, сенс існування та людські цінності, де шукати розради неспокійній душі і де вона опиниться після того, як буде завершено її земний шлях? Як і Бетховену, Малеру знадобилося слово для повного розкриття композиторської думки, і це слово було знайдено в оді видатного німецького поета XVII століття Фрідріха Клопштока («Ти воскреснеш, мій прах, після сну недовгого»). Саме в християнській ідеї Воскресіння була знайдена відповідь на головне питання симфонії.
Масштабний виконавський склад і гігантський обсяг (5 частин, більше 80 хвилин звучання) не завадив симфонії стати одним з найпопулярніших малерівських творів - вона існує в безлічі диригентських інтерпретацій.
У Національній опері України "Симфонія Воскресіння" прозвучить 10 вересня.
 
Виконавці: симфонічний оркестр та хор Національної опери України.
Солісти - Ксенія Бахрітдінова, Зоряна Кушплер (Віденська державна опера).
Диригент - Микола Дядюра.
Хормейстер - Богдан Пліш.
 
Квитки продаються у касах театру (вул. Володимирська, 50).
 
Звертаємо Вашу увагу!
Резерв квитків стає неможливим за 48 годин до початку вистави.
Онлайн-продаж припиняється за добу до початку вистави.