31.08.2012, 13:18
Оновлена «Баядерка» і не тільки.
Вже за кілька днів, 9 вересня, Національний академічний театр опери та балету України ім. Т. Г. Шевченка відкриє свої двері для глядачів. Ну а поки – тривають репетиції, оновлюються декорації, кипить робота. Адже на новий, 145-й сезон у театру - безліч планів. Про деякі з них - керівник балетної трупи Денис Матвієнко:
«По-перше, зараз ми працюємо над «Баядеркою» в редакції Наталі Макарової. У репертуарі є багато постановок, які потребують оновлення, але «Баядерка» очолює список. Декорації та костюми вистави уже стали раритетом і не оновлювалися багато років, редакція теж потребує оновлення. Уся робота проходитиме під керівництвом самої Наталі Макарової. Для театру це велика честь.
У листопаді прийматимемо «Королів танцю». Цей проект уже бачили київські глядачі минулого року. Цього разу трохи змінився склад і програма. 6 листопада «Королі» покажуть найкраще за шість років існування. У проекті беруть участь тільки прем'єри балету. Цього сезону до складу увійшли Іван Васильєв, Марсело Гомес, Гійом Коте, Леонід Сарафанов і я.
Також у листопаді відбудеться Гала-концерт із зірками світового балету. Уже наближаються до фіналу перемовини, і згодом можна буде назвати імена. Склад очікується дуже добрий.
У квітні готуємося провести великий балетний фестиваль за участю зірок світового балету. У рамках фестивалю покажемо класичні постановки і кілька сучасних балетів. Думаю, що цей фестиваль не тільки подарує радість любителям балету, але й приємно здивує несподіваними для України постановками.
У вересні очікуємо на «Павлова – гала», грандіозний концерт, присвячений Анні Павловій, за участі Уляни Лопаткіної та інших зірок російського балету. У нас уже склалися дружні й дуже теплі стосунки з Ніною Ананіашвілі. Думаю, що найближчим часом українським глядачам пощастить знову побачити цю легендарну балерину на сцені Національної Опери України».