2.10.2017, 15:01
"Половецькі танці". Прем'єра одноактного балету!
"Половецькі танці". Прем'єра одноактного балету!
15 жовтня у Національній опері України покажуть прем'єру одноактного балету "Половецькі танці".
Балетна сцена з опери Олександра Бородіна "Князь Ігор" перетворилася на повноцінну виставу, котру замислили та втілили у життя Аніко Рехвіашвілі (автор  лібрето і постановник), Микола Дядюра (диригент-постановник), Наталя Кучеря (автор костюмів).
"Половецькі танці – це абсолютно нова постановка, присвячена 150-річчю театру, – розповідає Аніко Рехвіашвілі, – спочатку ми готували лише фрагмент, але з'явилася ідея розширити його до цілої дії, використавши музику увертюри до опери "Князь Ігор". Таким чином, глядачі побачать одноактний балетний спектакль, який складається з двох картин: перша – це Київська Русь, русичі, та друга – це половецький стан".
"Половецькі танці" - надзвичайно популярна музика, котру використовують навіть у джазі, хіп-хоп та рок-композиціях. "Існує чимало хореографічних трактовок цього фрагменту. Однак постановка у Національній опері України – це повністю авторська робота. – підкреслює Рехвіашвілі, – У рамках святкування ювілею театру балетна трупа покаже "Половецькі танці" в Японії. Але перед тим відбудеться прем’єра в Україні".
 
У день прем'єри, в першому відділі вечора глядачі побачать одноактну оперу С. Рахманінова "Алєко".
 

Квитки продаються у касах театру (вул. Володимирська, 50).

Online-продаж та бронювання електронних квитків

 

Звертаємо Вашу увагу!

Резерв квитків стає неможливим за 48 годин до початку вистави.

Онлайн-продаж припиняється за добу до початку вистави.