15.05.2013, 13:06
Реквієм відзвучав. Попереду - міжнародний фестиваль «Ave Verdi».
"Я надзвичайно радий, що спільними зусиллями нам вдалося організувати таку знаменну та символічну подію в культурному житті наших країн та те, що Київ став одним з епіцентрів світових святкувань 200-річчя від дня народження великого композитора. До речі, спільно з головним оперним театром України та Римською оперою на жовтень ми запланували новий масштабний проект – міжнародний фестиваль «Ave Verdi».
Принагідно відзначу, і я це кажу навіть більше як палкий шанувальник оперного мистецтва, а ніж посол, що нинішній мистецький рівень оперних вистав в Національній опері України не поступається якості постановок провідних театрів Італії, Європи та світу.
Сьогодні Київ є, безперечно, однією з оперних столиць світу і довершене виконання вердіївського Реквієму стало тому яскравим свідченням.
Особливу подяку хочу висловити Генеральному директору Національної опери України Петру Чуприні, без особистої участі якого здійснення таких знакових подій в культурному житті України було б просто неможливим."

Посол Італії в Україні Фабріціо Романо