2.12.2019, 12:11
Тетяна Пімінова: "Я все пропускаю крізь серце"
Тетяна Пімінова: "Я все пропускаю крізь серце"

6 грудня на сцені Національної опери України відбудеться показ бенефісної вистави «Кармен» Ж. Бізе, присвяченої ювілею солістки Національної опери України, заслуженої артистки України Тетяни Пімінової. З цієї нагоди, редакція сайту Національної опери поспілкувалась зі співачкою та розпитала її про підготовку до вистави.

 

 - У Вас чимало яскравих партій на сцені Національної опери України, Ви викладаєте у Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова, а як, власне, Ви вирішили пов’язати своє життя з оперним співом?

Це було завдяки моєму першому педагогу – Леоніді Сергіївні Градосельській, вона перша повірила в мій талант і сказала: «Вперед!».  Насправді, у молодшому віці усім нам буває складно зважитись на щось, але саме її бачення, саме її розуміння привело мене до опери. Саме завдяки їй я усвідомила, що дійсно щось можу. З того часу кожного дня я співаю, це моє життя, моя робота.  А Леоніда Сергіївна і досі продовжує працювати у Кам’янському музичному коледжі, випускаючи плеяди прекрасних студентів.

 

 - Вже зовсім скоро відбудеться показ вашої бенефісної вистави «Кармен», розкажіть трохи про підготовку до неї.

Підготовка до вистави триває не лише в репетиційній залі, а  удома. Буває, навіть можу прокинутись серед ночі і піти перевіряти текст. І це насправді добре, адже коли я його весь час перевіряю – акцентую увагу на помилках. Тим паче, «Кармен»  виконується французькою мовою – потрібно постійно працювати над вимовою та над текстом.  

 

 - Кожна з ваших ролей по-справжньому унікальна і особлива,  чи довго триває робота над опануванням кожної з них? На що особливо Ви звертаєте увагу під час роботи над партією?

Я все пропускаю крізь серце, намагаюся все робити неформально. Але кожна партія — це  велика і кропітка робота, спочатку ми приділяємо увагу музичній частині, тексту, а потім починаємо вживатися в роль. Але це відбувається не лише голосом чи думками, роль має пройти крізь тебе. Звичайно, іноді буває складно — необхідно себе ламати, перелаштуватися, знайти правильний характер. Весь час необхідно шукати, але це природньо для артиста. Ми постійно в пошуку, ми одвічні студенти.

Кожна партія має свої складнощі та особливості, тому неможливо сказати, що ти відкриваєш клавір і роль тобі одразу дається. Ні, це поступова і кропітка праця. Робота над партією триває не один рік і щоразу вона виходить інакшою. Репетиція і вистава це дуже різні речі, адже на репетиції ти співаєш спокійно, а от вистава — це завжди адреналін. Та й взагалі, виконання партії передбачає не лише спів, а й багато інших складових – це і внутрішній спокій, і відмінна підготовка, і настрій. Тому завжди потрібно готуватися ідеально. 

 

"Кармен" Ж. Бізе
ПОВНИЙ склад виконавців вистави
 
Квитки продаються у касах театру (вул. Володимирська, 50).
 
Звертаємо Вашу увагу!
Резерв квитків стає неможливим за 48 годин до початку вистави.
Бронь автоматично анулюється через 72 години.
Онлайн-продаж припиняється за 2 години до початку вистави.
 
Розпитувала Ірина Даценко.