28.10.2021, 18:18
Відійшла у вічність колишня солістка опери, в. о. заступника завідувача оперної трупи Наталя Мойсеєва
Відійшла у вічність колишня солістка опери, в. о. заступника завідувача оперної трупи Наталя Мойсеєва

З глибоким сумом сповіщаємо, що 27 жовтня 2021 року на 71 році життя після тривалої важкої хвороби відійшла у вічність колишня солістка опери Наталя Олександрівна Мойсеєва.

Співачка народилася 25 лютого 1951 року. Співала змалечку. Та першу освіту – технічну – здобула у Київському політехнічному інституті, потім 10 років працювала в Інституті надтвердих матеріалів. Але пристрасть до музики перемогла: брала участь у художній самодіяльності, де її й почули і порадили прослухатися у консерваторії, яку за 3 роки закінчила в класі Діани Петриненко. Одразу ж почала співати в Оперній студії, солісткою якого була протягом 10 років. 

З Національною оперою України Мойсеєва пов’язала своє життя з 1994 року. Володіючи голосом м’якого красивого тембру, за 20 років виконала великий сопрановий репертуар Оксана, Одарка («Запорожець за Дунаєм»), Татьяна, Ліза, Іоланта («Євгеній Онегін», «Пікова дама»), Панночка, Сабурова («Майська ніч», «Царева наречена»), Парася («Сорочинський ярмарок»), Земфіра («Алеко»), Маргарита («Фауст»), Донна Анна, Ельвіра, Графиня, Марселіна («Дон Жуан», «Весілля Фігаро»), Фідальма («Таємний шлюб»), Флора, Аніна, Графиня Чепрано («Травіата», «Ріголетто»), Смеральдіна («Любов до трьох апельсинів») та інші.

По завершенні вокальної кар’єри у 2013-19рр. Наталя Олександрівна виконувала обов’язки заступника завідувача оперної трупи Національної опери України.

Вічна пам’ять і царство небесне прекрасній людині і співачці!