18.06.2013, 8:48
Вотан -Тарас Штонда
Вотан -Тарас Штонда
13 червня соліст Національної опери України, народний артист України Тарас Штонда виступив у партії Вотана в опері Р. Вагнера Валькірія на щойно відкритій Новій сцені славетного Маріїнського театру в Санкт-Петербурзі!
Раніше до мого репертуару входила лише ІІІ дія, я неодноразово виконував її в Києві з нашим прекрасним диригентом Миколою Дядюрою. Отримавши запрошення від Маріїнки, вивчив ІІ дію за рекордно короткий термін – менше двох тижнів. Раніше я навіть не уявляв собі, що таке можливо. – розповідає Тарас Штонда.
Диригував Валькірією сам маестро - Валерій Гергієв. Сценічними партнерами Тараса Штонди були провідні солісти Маріїнського театру, світові оперні зірки Ольга Савова, Катерина Семенчук, Млада Худолей, Август Амонов та Геннадій Беззубенков.
Я був щасливий працювати з Гергієвим. Створюючи величну концепцію грандіозної опери Вагнера, він водночас абсолютно не нав’язує співакові свою волю, даючи можливість творити також і йому. - ділиться враженнями Тарас Штонда, - До того ж, я співав на одній сцені зі справжніми професіоналами, талановитими музикантами, які чудово розуміють, про що співають, мають прекрасну німецьку вимову. Взаємодія з ними була справжньою насолодою!
Вибаглива пітерська публіка у переповненій залі Маріїнського театру вітала українського співака овацією!
Ярослава Барінова

Читайте також: http://www.mariinsky.ru/playbill/playbill/2013/6/13/3_1800/
http://olga-koshkina.livejournal.com/23857.html (автор фото)
http://natalllly.livejournal.com/83245.html